Biografie - CV

 

Brigitte Heitzer (1979) is een veelzijdige actrice en zangeres. In 2007 won ze bij de AVRO de finale van de televisie zoektocht "Op Zoek naar Evita". Ze vertolkte de rol van Evita anderhalf jaar in Nederland en Belgie. Deze rol leverde haar een Johny Kraaikamp Musical Award nominatie op voor Beste vrouwelijke Hoofdrol.

 

Na Evita volgden grote rollen in diverse musicals waaronder All shook Up (Nathalie), Petticoat (Alternate Pattie Jagersma) en Miss Saigon (Ellen), allen bij Joop van den Ende Theaterproducties.

 

Na Miss Saigon volgde haar eerste toneelrol. Onder regie van Bruun Kuijt was ze naast oa Peter Tuinman en Genio de Groot als Sheila te zien in de thriller Dial M for Murder van Het Thrillertheater.

 

Seizoen 2013/2014  was ze te zien als Lynette in Putting it Together van PIT Producties waarvoor ze een Muscial Award won op 7 januari 2015  in de categorie "Beste Vrouwelijke bijrol in een kleine musical".

 

2015 tourde ze door het land met 50 Tinten de Parodie van het ToneelTheater. 

 

Seizoen 2015/16 speelde Brigitte zuster amnesia in Nonsens van De Graaf en Cornelissen entertainment. Voor deze rol werd ze wederom genomineerd voor een musical award in de categorie" Beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical".

 

Gedurende 2016 was ze te zien als Assepoester in Into The Woods van PIT theater producties en seizoen 2017/ 2018 speelde ze Jeanet in The Full Monty van De Graaf en Cornelissen entertainment. 

 

Seizoen 2018 /2019 kroop Brigitte opnieuw in de huid van Evita in een nieuwe groots opgezette versie van Evita geproduceerd door De Graaf en Cornelissen entertainment. Voor haar rol in deze Evita werd Brigitte beloond met de Conny Stuart Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical.

In 2020 is Brigitte te zien als Marilyn Monroe in Goodbye Norma Jeana dat wordt geproduceerd door De Theater BV.

 

Brigitte is sinds 2016 ook te zien op tv, op Ketnet en Nickelodeon in de serie De Nachtwacht van Studio 100 waar ze de rol van Helena op zich neemt.

 

pdfKlik hier voor volledige biografie

 

pdfKlik hier voor volledige cv