zondag, 24 april 2016 06:45

TOP-CAST VOOR 'INTO THE WOODS' IN 2017

Producent PIT PRODUKTIES brengt komend seizoen de hilarische en oorstrelende sprookjesmusical-voor-volwassenen Into the Woods. Met een top-cast waaronder Paul Groot, Elise Schaap, Brigitte Heitzer, Esther Maas, Wart Kamps, Lone van Roosendaal, Guido Spek, René van Kooten, Jeremy Baker, Esther Floor, Mirjam De Rooij,Roosmarijn van Bohemen en een 15-koppig orkest. De vertaling is van Jeremy Baker, regie door Gijs de Lange en Jeroen Sleyfer is dirigent.

 

Into the Woods is een musical van Stephen Sondheim, gebaseerd op het gelijknamige boek van James Lapine. De musical ging in 1986 voor het eerst in première, in het Old Globe Theatre in San Diego. In het daaropvolgende jaar verscheen de musical op Broadway, met in de hoofdrollen onder meer Bernadette Peters (als de Heks) en Joanna Gleason (als de Bakkersvrouw). Deze eerste Broadwayproductie van de musical ontving lovende kritieken en in 1988 werd Into the Woods bekroond met verschillende Tony Awards, onder andere voor “Beste libretto”, “Beste originele muziek” en “Beste vrouwelijke hoofdrol in een musical” (Joanna Gleason).

 

Into The Woods liggend 300dpi naamsvermelding fotografen verplicht

 

In de musical lopen verhaallijnen en personages van verschillende bekende sprookjes van de Gebroeders Grimm, waaronder Roodkapje, Raponsje, Doornroosje en Assepoester door elkaar. Zij vormen samen met nieuwe elementen een verhaal over een Bakker en zijn vrouw, die een kind wensen. De Heks in het verhaal heeft echter een vloek over hen uitgesproken, waardoor ze onvruchtbaar zijn. Volgens de Heks zal de vloek pas opgeheven worden als zij in het woud vier voorwerpen verzamelen: een melkwitte koe, het vlasblonde haar, de bloedrode mantel en een glazen muiltje. Maar in het woud ontdekken zij Sjaak (van de bonenstaak), Raponsel, Roodkapje en Assepoester die hun eigen wensen proberen te vervullen. Ze komen tot het inzicht dat het nastreven van hun wens gevolgen heeft voor de anderen en staan voor de keuze: in hoeverre is het vervullen van hun eigen wens belangrijker dan de verantwoordelijkheid voor het welzijn van anderen?

 

In 2007 werd voor het M-Lab een Nederlandse versie van de musical geproduceerd, op basis van een vertaling door Koen van Dijk, die ook de regie verzorgde. Hierin speelde onder andere Vera Mann, Dick Cohen, Wieneke Remmers, Maike Boerdam, René van Kooten en Freek Bartels. Van 9 september 2010 tot en met 4 oktober 2010 was Into the Woods opnieuw te zien in 13 theaters in Nederland, nu  met rollen voor onder meer Lone van Roosendaal, Jasper Kerkhof, Wieneke Remmers, Annick Boer en Michelle van de Ven.

 

Foto’s: Lone van Roosendaal: Robin Kamphuis, Elise Schaap: Leoni Ravenstein, Brigitte Heitzer: Janey van Ierland, Rene van Kooten: Roy Beusker

 

http://www.musicaljournaal.nl/top-cast-into-the-woods-2017/